De grootste overdekte markt van het noorden

Winschoter Wereldbazar

De grootste overdekte markt van het Noorden
Een overdekte markt met 42.000m2 aan vloeroppervlakte: een wereld aan producten binnen handbereik. Van oosterse kruiden tot kaftans, van nagelstudio tot naaiatelier. Winkel na winkel treft u aan op deze gezellige markt die van alle markten thuis is. Ruim 550 ondernemers staan u met producten en advies op te wachten. De winkeliers die zich vestigen verkopen cultuur en streekgebonden producten. Ook kunt u gezellig een versnapering of iets lekkers eten in een van de tien horecazaken. Van oer-Hollands tot lekker exotisch, voor elk wat wils.

Kijken, kopen, zoeken en vinden maken uw dagje uit tot een waar winkelfeest. Vindt u niet wat u zoekt? Winschoten ligt op steenworp afstand en is middels pendelbussen, watertaxi, te fiets of op de voet makkelijk te bereiken. Kortom, dit project creëert werkgelegenheid, is MKB vriendelijk, is regionaal versterkend, steunt goede doelen en daarnaast biedt het een gezellig verzorgd dagje uit waarbij het actief inzet op deelarrangementen.

Pendeldienst
Vanaf de kernen rond om Winschoten zal er een pendelbusdienst opgezet worden hiermee wordt met de uitgeklede dienstregeling in het weekend wordt Winschoten ook weer bereikbaar voor een groter publiek. Voor 5 euro koopt men een retourkaart vanaf een willekeurige kern. Voorbeelden van standplaatsen zijn Delfzijl, Groningen, Appingedam, Assen, Emmen, Drachten, Stadskanaal, enz.

Voedselbanken hebben weinig verse producten in de aanbieding. De ondernemers die voedsel of versproducten verkopen kunnen zich organiseren en er kan gekeken worden of er tegen speciaal tarief producten opgekocht kunnen worden aan het eind van de week. Deze zullen dan door De Wereldbazar OG BV ter beschikking gesteld worden aan de voedselbanken in de provincie Groningen.

Integratie en acceptatie Aan dit aspect zal worden bijgedragen doordat er mensen uit alle lagen van de bevolking, uit alle inkomensgroepen en uit verschillende culturen, op een leuke manier met elkaar in contact komen en samen kunnen genieten van een heerlijk dagje uit.

Innovatief
Het plan wordt gerealiseerd volgens de nieuwste inzichten en ‘cradle to cradle’ stromingen. Economische ruimte indeling met een landschappelijke inpassing zal een wondermooie vegetatie opleveren en mooi in de omgeving opgaan. Zo zal het gebouw met parkeergelegenheid gedeeltelijk ingegraven worden en zullen er extensieve begroeiing en zonnecollectoren worden aangebracht op het grote dakoppervlak.

MKB vriendelijk
De overdekte markt zal een versterkende werking op de bestaande regionale voorzieningenstructuur hebben doordat er overwegend cultuur en streekgebonden producten worden verkocht. Er zal geen grootwinkelbedrijf of factory-outlet op De Wereldbazar gevestigd worden; waarbij het geld in de richting van de factory of terwijl fabriek verdwijnt of richting Zweden zoals bij IKEA.

De Wereldbazar wil de bestaande ondernemer uit de regio juist een kans bieden om mee te profiteren van het concept. Juist de kleine ondernemer kan enorm meeprofiteren van de schaalgrootte, dat zal hun helpen in deze moeilijke tijden het hoofd boven water te houden. Ondernemers kunnen met hun ideeën, vragen of verzoeken altijd terecht. Neemt u vooral contact op!

Uitleg over marktsegmenten:

Geen concurrentie: Wereldbazar trekt bezoekers uit een geheel ander segment:
Het ‘Intensieve leisure’ segment.

Ander marksegment

De Wereldbazar trekt elk weekend ruim 14.000 bezoekers. Deze stroom bezoekers versterkt juist het recreatief winkelen in Winschoten in het weekend; dat op haar beurt weer in het ‘Extensieve leisure’ segment valt. Er wordt actief ingezet op deelarrangementen. Dagdeel Winschoten in combinatie met de Winschoter Wereldbazar:

Toeristisch recreatief combinatie bezoek

Het project heeft een leisure functie. De marktwerking is hetzelfde alleen zal bij dit project de nadruk komen te liggen op het creëren van arbeidsplaatsen en het versterken van de bestaande voorzieningen.