De grootste overdekte markt van het noorden

Media

Mijlpaal na tien jaar gesteggel: bouw Wereldbazar begint
Bekijk hier de video: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/167241/Mijlpaal-na-tien-jaar-gesteggel-bouw-Wereldbazar-begint?r=nieuws

Plan Wereldbazar Winschoten krijgt vorm

Al weer een half jaar geleden zette de politiek in Oldambt het licht op groen voor de Wereldbazar: een overdekte markt à la Beverwijk. Die moet verrijzen langs de Rensel, aan de rand van Winschoten. Binnenkort willen de initiatiefnemers de bouwvergunning aanvragen.

 

RTVnoord
Wereldbazar heeft interesse in jachthaven
maandag 9 juni 2014

De initiatiefnemers van De Wereldbazar in Winschoten hebben bij de gemeente Oldambt hun interesse in Jachthaven De Rensel kenbaar gemaakt. De gemeente wil de havens in Oldambt privatiseren.

Eerder dit jaar startte de gemeente een zogenoemde marktconsultatie. Ondernemers en organisaties werd gevraagd met ideeën te komen voor de havens. Volgens Petra van Gaanderen, directeur van De Wereldbazar O.G. BV kan de jachthaven aan de Rensel een belangrijke verbinding zijn tussen de nog te bouwen overdekte markt en het koopcentrum van Winschoten.

Bouwaanvraag
‘Ik zie het hier al helemaal voor me’, zegt Van Gaanderen op locatie aan de Papierbaan. Ze hoopt dat eind 2014 kan worden begonnen met de bouw van de Wereldbazar die ruimte heeft voor 550 kraampjes met overwegend Oosterse producten.

Later deze week verwacht ze een handtekening te kunnen zetten onder een koopcontract voor 2 hectare extra grond voor parkeerplaatsen. In juli verwacht ze de bouwaanvraag in te dienen. Het grondonderzoek op de bouwkavel langs de Rensel is bijna afgerond.


RTVnoord
Licht gaat op groen voor Spa World
Politiek iets voorzichtiger over de Wereldbazar
woensdag 13 november 2013

Het licht gaat op groen voor de ondernemers achter Spa World. Een politieke meerderheid in de gemeente Oldambt is vóór de komst van de combinatie van zorghotel, thermaalbad en zwemparadijs naar Bad Nieuweschans.

Formeel neemt de gemeenteraad eind november pas een definitief besluit over het bestemmingsplan, maar een 3D-presentatie van het project werd dinsdagavond tijdens de commissievergadering bijna toegezongen door enthousiaste raadsleden. “Gas erop”, zei PvdA-raadslid Otto Schröder zelfs. De initiatiefnemers kunnen binnenkort een bouwaanvraag indienen. Spa World moet verrijzen aan de Hamdijk, pal naast de afslag van de A7 tussen Groningen en de Duitse grens.

Oosterse producten
Iets uitgebreider werd gediscussieerd over het project de Wereldbazar in Winschoten, van dezelfde initiatiefnemers. Een tegenhanger van de Zwarte Markt in Beverwijk, met Oosterse producten, net buiten het winkelcentrum langs de Renselkade. Er is ruimte voor 550 marktkramen. En ook hier is een meerderheid van de raad enthousiast over. Maar, in het dinsdagavond besproken raadsvoorstel is nog onduidelijkheid over de openstelling op zondag.

Open op zondag
Het college wil in het bestemmingsplan vastleggen dat de Wereldbazar enkel op zaterdagen, zondagen en feestdagen open mag. In hetzelfde voorstel staat echter dat over openstelling op zondag nog een apart besluit moet worden genomen. Reden voor de ChristenUnie om een definitief besluit langer uit te stellen. PvdA en D66 vinden dat het voorstel vóór de raadsvergadering van 27 november moet worden aangepast en dat er dan prima over besloten kan worden.

Boeteclausule
De initiatiefnemers zijn inmiddels acht jaar bezig om hun plannen gerealiseerd te krijgen. De afgelopen weken werd nog flink gesteggeld met de gemeente over diverse boeteclausules en bankgaranties die aanvankelijk in de overeenkomst over het bestemmingsplan waren opgenomen. Uiteindelijk werd de overeenkomst flink aangepast en een paar uur voor de commissievergadering ondertekend. Kritiek van raadsleden was dat ze daar graag wat eerder over waren geïnformeerd.

 

RTVnoord
Gemengde gevoelens over komst Wereldbazar
woensdag 27 maart 2013
Eind 2014, dan hoopt de Wereldbazar de deuren te openen in Winschoten. De pendant van de Zwarte Markt in Beverwijk, met Oosterse producten, moet net buiten het winkelcentrum plaats bieden aan 550 ondernemers.

De initiatiefnemers zeggen al 570 inschrijvingen te hebben. Deze komen uit het hele land en zelfs in Duitsland melden gegadigden zich. Directeur van de Wereldbazar, initiatiefneemster Petra van Gaanderen, legde de plannen dinsdag uit op een infornatiebijeenkomst.

Zij hoopt het wantrouwen van de middenstand te hebben weggenomen. “Ik hoop met het uitleggen van het project en de visie die we ook op ’t Oldambt hebben de meeste vragen beantwoord te hebben. We zien de onderhandelingen met vertrouwen tegemoet.”

Maar veel winkeliers in het centrum van Winschoten zijn nog huiverig, zegt voorzitter Jos Offenberg van de winkeliersvereniging Handel & Nijverheid: “Voornaamste vraag is hoe bedreigend het is voor bepaalde branches. Als ze mij kunnen garanderen dat er geen diensten verkocht worden maar puur Oosterse producten, dan denk ik dat we een stap verder zijn.”

 

Noord Nieuws 27-03-2013 Sommige ondernemers zijn nog huiverig…

Wethouder Klaas van Leeuwen legt de verschillen uit tussen De Wereldbazar
en het FOC (Factory Outlet Center)

Oudere media bestanden: Toch Wellness centre en Werelbazar in Oldambt